Mitt tilbud

Velkommen til sexologisk rådgivning hos meg – Marina Manuela de Paoli.

Jeg er utdannet sexolog og sertifisert sexologisk veileder. I tilleg er jeg ernæringsfysiolog (PhD). Denne kombinasjon gjør at jeg har en helhetlig tilnærming til sexologiske utfordringer. Jeg bruker yoga som et verktøy i behandling av menn med ereksjonssvikt og kvinner som har smerter ved samleie eller ikke er i kontakt med sin seksuelle lyst. Ernæringsveiledning kan være et hjelpemiddel for både kvinner og menn som sliter med seksualiteten.

I tillegg er jeg skribent. Jeg skriver for tiden en erotisk kokebok, som jeg håper vil være til hjelp for de som ønsker å utvide sin seksuelle repertoar.

Jeg har kontor på Virvelhuset på Nordahl Bruns gate 22 i Oslo, men jeg kan også møte deg på Nesodden der jeg bor.  I de varmere sommermåneder har jeg også gående konsultasjoner, noe som jeg har god erfaring med.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål, for timebestilling eller ønske om foredrag/kurs.  Du kan nå meg på telefon 91626463, eller på email kontakt@marinamanuela.no. Du kan selv velge om du vil fortelle på mail eller telefon hva slags tema eller spørsmål du ønsker å ta opp. Jeg vil gjerne at klientene jeg jobber med i løpet av behandlingstiden skriver ned sin seksuelle historie for å gi meg innblikk i hva som har vært viktig seksuelle markeringer i livet.

 

Sexologisk rådgivning

Seksualiteten er en viktig del av vårt liv og den påvirker oss på mange ulike plan. Vi har ulike drifter, tenningsmønster, lyster, fantasier – noe som kan være utfordrende og gjøre det vanskelig å finne en balanse i et forhold. Og ikke minst finne ut om sin egen seksualitet, hva som gir oss ekstatiske øyeblikk eller dype bekymringer. Seksualiteten er mangfoldig – allikevel er det mange som har de samme spørsmålene om seksualitet. Seksualiteten er foranderlig – og det som ga oss tilfredstillelse da gjør det ikke nødvendigvis nå.

Mange har seksuelle problemer, som de aldri får hjelp med og som kan forringe deres livskvalitet i betydelig grad. Norsk forskning viser til at 13 % av menn og 37 % av kvinner har redusert lyst i så stor grad at det fører til stress (Træen og Stigum 2010).

Seksualitet er en naturlig drift for oss mennesker, men samtidig er det et vanskelig tema. Det blir ofte sett som noe intimt og privat. Det er en kjent sammenheng mellom skam, dårlig samvittighet, skyldfølelse og tilbakeholdelse av seksuelle temaer. Derfor kan det være vanskelig å ta opp seksualitet som et tema for de som sliter med seksuelle problemer.

Som sexolog har jeg kunnskap om å møte ulike sider av seksualiteten – og tar ansvar for å kunne åpne opp for seksuelle tema. Iblant er det enkle spørsmål, andre ganger mer komplekse. Mange trenger trening i å snakke om seksualitet. Hos meg kan du føle deg trygg og jeg vil gi deg en følelse av at det er naturlig å snakke om seksualitet som tema. Jeg vil også kunne være den som starter samtalen om seksualitet hvis det føles vanskelig å snakke om det. I de tilfeller hvor det er nødvendig samarbeider jeg med psykolog, lege og fysioterapeut med spesialkompetanse.

Sex skal være moro – og samtalen kan også være en inspirasjon til å skape den helt avgjørende variasjonen du trenger for at seksuallivet skal være bra i det lange løp. Mange undervurderer det faktum seksuelle fantasier som kan fungere som tenningsvæske for det erotiske forhold.

Jeg jobber med seksualitet i ulike livsfaser. Målgruppen er alle kjønn, aldre og livsfaser. Målet er å etablerer eller reetablere et godt forhold til egen seksualitet.  Det er faktisk grunnmuren i et erotisk forhold, at man har utforsket sin egen seksualitet.  Det er fordi vi i seksualiteten er så ulike og fordi kjærlighet «gjør blind». Så lenge vi er forelsket fascineres vi av hvor like vi er og hvor lett alt kan være, men etter hvert vil ulike preferanser og behov bli tydeligere og tydeligere.

Jeg mener det er viktig at «komme ut» som heteroseksuell.  Det handler om at den seksuelle identitet er utrolig sammensatt som det kan ta lang tid å bli fortrolig med. Hvis man ikke har kommet i gang med den jobben før man møter en partner, vil det bli enda vanskeligere når man blir to om det og skal finne ut av det sammen. I tillegg er mannens og kvinnens lyster er forskjellige og det er viktig å sette ord på det.

Alle henvendelser behandles konfidensielt og jeg som sexolog er pålagt taushetsplikt samt etiske retningslinjer utarbeidet av NACS (Nordic Association of Clinical Sexology).

Referanser

Træen, B. og Stigum, H. (2010). Sexual problems in 18-67-year-old Norwegians. Scandinavian Journal of Public Health, 38(5): 445-456.

 

Hva kan du søke hjelp om:

  • Lystproblemer hos kvinner, menn og par
  • Funksjonsproblemer hos kvinner og menn
  • Seksuelle problemer relatert til overgangsalderen hos kvinner og menn
  • Smerter og ubehag i underlivet hos kvinner
  • Økt nytelse og sensualitetstrening
  • Sexologisk parterapi
  • Utroskap